VIDEO: 5 idei pentru a începe un eveniment online cu prietenii

Internetul este un instrument excelent pentru a începe conversații despre credință! Îți prezentăm 5 idei despre cum să începi să interacționezi cu prietenii tăi online.

1. Instagram Live

Începe o conversație prin Instagram Live! Tot ce ai nevoie este un prieten și un subiect interesant. Încercă să transformi conversația în ceva mai semnificativ adresând întrebări precum „Cum ne influențează asta?” sau „Ce ne învață asta despre relații?” Spune-le celorlalți prieteni să comenteze folosind funcția de chat și vezi unde poate ajuge conversația voastră.

2. Privește un film împreună cu prietenii

Privește un film cu prietenii tăi! Puteți utiliza aplicația Netflix Party sau poți partaja ecranul pe Zoom. După terminarea filmului, adresează aceste trei întrebări:

  • Ce ți-a plăcut la acest film?
  • Care crezi că este mesajul pe care a dorit să îl trimită regizorul?
  • Ești de acord?

Lasă conversația să decurgă și vezi dacă se transformă într-o discuție spirituală.

3. Povestește mărturia ta prietenilor

Spune-le prietenilor tăi despre ce a făcut Dumnezeu în viața ta, prin mărturia ta! În fiecare săptămână, filmează un scurt video cu tine sau un prieten care își împărtășește mărturia. Postează filmulețul pe pagina ta personală de Facebook sau distribuie filmulețul tău cu studenții CSC Moldova (ne poți trimite filmulețul tău pe Facebook).

4. O seară de jocuri online

Organizează o seară de jocuri online! Puteți utiliza aplicații precum House Party sau Slido. Acest eveniment poate fi organizat săptămânal cu evidența scorului. Aceasta este o modalitate excelentă pentru prietenii tăi de a se simți conectați la un grup de creștini și de a se distra puțin.

5. Invită prietenii la slujba online a bisericii

Ai prieteni cărora le place să cânte? Invită-i să se alăture corului bisericii tale – online. Sau puteți chiar să formați un cor! Cântând împreună muzică de închinare ar putea determina prietenii să te întrebe ce înseamnă versurile melodiei. În plus, a-ți putea filma împreună un videoclip creativ! Biserica Filadelfia este una dintre bisericile care în perioada actuală organizează adunările de duminică și online.

Concluzii

Nu vă fie teamă să interacționați activ cu prietenii online! Conectați-vă, faceți întâlniri online, postați și deveniți creativi cu internetul pentru a vă conecta cu prietenii care trebuie să audă despre Isus!

Organizarea de evenimente online pare dificilă, dar cu puțină creativitate, puteți folosi internetul pentru a începe să interacționați cu prietenii! În acest videoclip, studenții și personalul IFES își împărtășesc cele mai bune idei pentru a organiza evenimente de evanghelizare online.

VIDEO: 5 idei pentru a începe un eveniment online cu prietenii