Voluntariatul poate fi o sursă foarte bogată de învățare, atunci când există atât dorința de a învăța din partea voluntarului, cât și preocupare de a ajuta pe alții. Implicarea în diverse proiecte și activități, lucrând în echipă sau de unul singur, voluntarii dobândesc implicit noi abilități, noi cunoștințe, noi aptitudini. În timp ce altruismul, preocuparea pentru cei din jur și pentru diverse subiecte cu impact comunitar este cea mai evidentă motivație pentru a devei voluntari.

Voluntarul este:

– o persoană care îi ajută pe ceilalți și are o poziție activă de viață;
– o persoană care acționează în mod voluntar și gratuit în diferite domenii;
– un cetățean conștient și activ al țării sale;
– un profesionist într-un anumit domeniu;
– persoană extraordinară, creativă, amabilă.

CSC Moldova caută voluntari care au dorință să influențeze mediul academic prin încurajarea viitorilor lideri ai societății. Credem că studenții creștini sunt misionari în universitățile lor. În fiecare zi la universitate, ei dobândesc cunoștințe și abilități pentru viitor, și exersează credința creștină și influențează viața a sute de studenți în jurul lor.

Unde te poți implica (alătura)?

– organizare seminarii, grupe de interes sau instruiri practice pentru studenți cu privire la leadership și alte subiecte;
– dezvoltarea profesionalismului studenților prin participarea la proiectul Absolvenților, unde ai posibilitatea de a încuraja alți studenți, privind reușita în cariera profesională, urmând principiile creștine;
– participare la planificarea și implementarea proiectelor CSC Moldova.

Cerințe pentru voluntari:

– a împărtăși viziunea CSC Moldova și a fi de acord cu statutul oganizației;
– a avea experiență în implimentarea de proiecte pentru tineri;
– a fi un creștin dedicat;
– a fi membru al bisericii locale.

Dacă nu ai prea multă experiență în lucrul cu alți studenți, dar ești dispus să participi, trebuie să știi că CSC Moldova desfășoară instruire și conferințe regulate. Oferim toate resursele necesare și actualizate pentru lucrul cu studenții creștini. Mișcarea studențescă CSC Moldova deschide oportunități excelente pentru creșterea personală și dezvoltarea talentelor tale! Contactează-ne.