Ne dăm cadouri unii altora, mai puțin lui Isus

Pentru mai bine de 50 de ani, familia mea a păstrat o tradiție de a ține o petrecere cu ocazia zilei de naștere a lui Isus. Totul a început când aveam 3 ani și mi-am întrebat mama: „Ce este Crăciunul?” Mama mea mi-a răspuns că este ziua nașterii lui Isus. Cu logica teribilă a vârstei de 3 ani, am spus: „Trebuie să ținem o petrecere aniversară!” Și am făcut-o complet, cu un tort aniversar, suc, cântece, prăjitură și lumânări.

Noi am păstrat această tradiție de-a lungul a patru generații până acum. Petrecerea aniversară pentru Isus a devenit un timp sacru, în care citim povestea Crăciunului și împărtășim motivele pentru care suntem recunoscători și ce-I dăm lui Isus, care este una dintre cele mai memorabile momente ale celebrării.

Adesea, Isus a ieșit afară în timpul Crăciunului. Imaginează-ți că am plănuit o petrecere pentru tine și am invitat multe persoane. Fiecare aduce o mulțime de cadouri și invitații fac schimb de cadouri între ei — și tu nu primești nimic.

Acesta este Crăciunul. Ne dăm cadouri unii altora, mai puțin lui Isus. Dar hai să fim sinceri — ce-I dai unui Dumnezeu care deține tot?

Există patru lucruri pe care El nu le are până ce tu nu I le dai de acest Crăciun:

  1. Dă-I încrederea ta. Credința este o problemă voluntară. Isus nu deține încrederea ta până ce tu nu I-o acorzi. El niciodată nu ți-o va forța.
  2. Pune-L pe Isus pe primul loc în viața ta. Dacă orice sau oricine altcineva decât Isus deține primul loc în viața ta, este un idol. De acest Crăciun, alege să-L așezi pe Isus primul în domeniul tău financiar, în interesele tale, în relațiile tale, în programul tău — și chiar în problemele tale.
  3. Dă-I lui Isus inima ta. Inima ta este ceea ce iubești, ce are valoare pentru tine și ce te interesează cel mai mult. Isus spune: „Pentru că inima voastră va fi acolo unde vă este comoara!” (Luca 12:34 BVA) O modalitate importantă de a-I da inima ta lui Isus de acest Crăciun este să pui la dispoziția Sa toate resursele tale. Isus nu are nevoie de banii tăi, dar El vrea ceea ce îi reprezintă — inima ta.
  4. Adu alți oameni la Isus. Dumnezeu vrea o familie mai mult decât orice altceva de acest Crăciun. El vrea copii care aleg să Îl iubească și să își pună încrederea în El. Acesta e motivul pentru care celebrăm Crăciunul. Invită pe cineva la Isus de acest Crăciun. Spune cuiva despre ceea ce a făcut Isus în viața ta.

Biblia ne spune că magii când L-au vizitat de primul Crăciun, I-au oferit trei cadouri semnificative și de preț: „…S-au închinat înaintea Lui aplecându-se până la pământ. Apoi și-au deschis cutiile cu comori și I-au oferit cadouri: aur, tămâie și smirnă.” (Matei 2:11 BVA)

De îndată ce Îi dai lui Isus încrederea ta, Îl pui pe primul loc în viața ta, Îi dai ce valorează cel mai mult pentru munca Sa și aduci pe alții la El, tu Îi dai cadouri mult mai valoroase decât cele pe care magii I le-au adus.Așa că, spune-I „aniversare fericită” de acest Crăciun. Oferă-I ce ai mai bun.

11 Când au ajuns la destinație, au intrat în casa în care au găsit Copilul împreună cu Maria – mama Sa. S-au închinat înaintea Lui aplecându-se până la pământ. Apoi și-au deschis cutiile cu comori și I-au oferit cadouri: aur, tămâie și smirnă.

Matei 2:11 BVA

34 Pentru că inima voastră va fi acolo unde vă este comoara!

Luca 12:34 BVA

ЗДЕСЬ ВЫ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТЬ ЭТУ СТАТЬЮ:
https://my.bible.com/ro/reading-plans/137-the-story-of-easter

Contactează-ne

Ne dăm cadouri unii altora, mai puțin lui Isus