Devoțional: Sare și Lumină – ingrediente esențiale pentru bunăstarea umană!

Isus i-a descris pe credincioși ca fiind sare și lumină. Acestea sunt ingredientele esențiale pentru bunăstarea umană. Ți-ai putea imagina cum ar arăta lumea fără ele?

Cântărețul și compozitorul, Rich Mullins, spunea odată: „Credința fără fapte este precum un cântec pe care nu îl poți cânta.”

Isus îndeamnă biserica locală să joace un rol vital în a aduce viață în comunitatea sa. Pentru a realiza această chemare eficient, este important să ne menținem caracterul distinctiv.

În cartea, Când a ajuta pe alții doare, Brian Fikkert scrie: „Noi nu putem spera pentru transformarea oamenilor fără implicarea bisericii locale și proclamarea Evangheliei care i-a fost încredințată.

Acest pasaj ne ajută să conștientizăm urgența chemării noastre. Isus definea scopul Bisericii ca purtător al darurilor lui Dumnezeu, fără de care adevărata viață ar fi imposibil de atins.

În timp ce lumea devine din ce în ce mai întunecată și mai rebelă, cum vom continua să strălucim? Cum ne vom menține gustul?

13 Voi sunteți pentru omenire ca sarea. Dar dacă sarea nu mai are gustul ei specific, oare cum și-l va reface? Desigur că în niciun fel. Și atunci va fi aruncată și va ajunge să fie călcată cu picioarele de oameni. 14 Voi sunteți pentru oameni ca o lumină. Este imposibil ca un oraș (luminat) construit pe un munte să nu poată fi văzut. 15 În mod asemănător, cine aprinde o sursă de lumină, o pune pe un suport, la înălțime. Astfel poate să răspândească lumină pentru cei din casă. Dar nu același lucru s-ar întâmpla dacă lumina ar fi pusă sub un vas. 16 Voi trebuie să fiți ca o lumină pentru oameni. Această lumină va fi produsă de faptele voastre bune care îi vor face să laude pe Tatăl vostru din cer.

Matei 5:13-16

Povestiți printre celelalte națiuni gloria Lui; și vorbiți printre toate celelalte popoare despre minunile Lui!

Psalmii 96:3

Acest articol a fost preluat din planul de citire SARE ȘI LUMINĂ, găsește întreg planul de citire aici.

Devoțional: Sare și Lumină – ingrediente esențiale pentru bunăstarea umană!