Devoțional: Trebuie să luminăm calea cu har, dragoste și compasiune!

Lămpile erau vitale pentru fiecare gospodărie în timpul lui Isus. Ele luminau casele, alungând și depășind întunericul. Noi în calitate de creștini avem o funcție asemănătoare în lume.

Imaginează-ți o lume fără lumină. Gândește-te la toate aspectele în care viața ta ar fi diferită.

O astfel de lume ar fi periculoasă. Nu am putea să îi vedem pe ceilalți, sau să ne îndeplinim cele mai multe dintre sarcini, ar fi foarte dificil să ne descurcăm. O lume fără lumină ar fi înfricoșătoare întrucât întunericul este adesea o învelitoare a răului și a pericolului. 

Potrivit cuvintelor lui Isus, este aproape inutil să fii un ucenic ascuns. El a făcut referire la El Însuși ca fiind Lumina lumii – o lumină pe care întunericul nu a putut-o niciodată birui. 

Isus este lumina lumii și arătăm oamenilor calea către El fiind martori ai Săi prin cuvânt și prin faptă. Dacă nu reușim să îi ajutăm pe ceilalți să-L cunoască atunci lumea rămâne în întuneric și nu poate să propășească.

Poți pune lumină în întuneric, dar niciodată întunericul în lumină. Trebuie să luminăm calea cu har, dragoste și compasiune.

14 Voi sunteți pentru oameni ca o lumină. Este imposibil ca un oraș (luminat) construit pe un munte să nu poată fi văzut. 15 În mod asemănător, cine aprinde o sursă de lumină, o pune pe un suport, la înălțime. Astfel poate să răspândească lumină pentru cei din casă. Dar nu același lucru s-ar întâmpla dacă lumina ar fi pusă sub un vas. 16 Voi trebuie să fiți ca o lumină pentru oameni. Această lumină va fi produsă de faptele voastre bune care îi vor face să laude pe Tatăl vostru din cer.

Matei 5:14-16 BVA

Lumina își produce efectul în întuneric; și el nu a învins-o.

Ioan 1:5 BVA

Isus le-a zis din nou: „Eu sunt Lumina lumii. Cine Mă urmează, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”

Ioan 8:12 BVA

Acest articol a fost preluat din planul de citire SARE ȘI LUMINĂ, găsește întreg planul de citire aici.

Devoțional: Trebuie să luminăm calea cu har, dragoste și compasiune!