Cum ai petrece ultima săptămână a vieții tale, știind că este ultima?

Povestea Paștelui

Cum ai petrece ultima săptămână a vieții tale, știind că este ultima? Ultima săptămână în care Isus a fost pe pământ ca om a fost plină de momente memorabile, profeții împlinite, rugăciune intimă, discuții profunde, fapte simbolice și evenimente care au schimbat lumea.

LUNI

Acest pasaj ilustrează unul dintre scopurile cheie ale vieții lui Isus pe pământ, acela de a fi un exemplu uman a modului în care Dumnezeu vrea să trăim. Isus a spus „Faceți și voi așa cum am făcut Eu”. Partea cea mai uimitoare a acestei porunci este că ea vine odată cu puterea de a o pune în aplicare. Isus nu ne cere să încercăm să trăim precum Fiul lui Dumnezeu folosindu-ne propriile noastre forțe – învierea Sa ne-a dat acces la puterea Lui. Astăzi, meditează la exemplul pe care Hristos L-a lăsat pentru noi. Cum s-ar defini spălatul picioarelor în relațiile și circumstanțele tale? Cum poți să-i slujești pe ceilalți în același mod în care Isus i-a slujit pe prietenii Săi?

Ioan 13, Ioan 14

MARȚI

Ca și în pilda prezentată, cea a viței și a mlădițelor, noi trebuie să ne asigurăm că ne cunoaștem adevărata identitate. Noi suntem mlădițele. Singura noastră sarcină este aceea de a rămâne în Isus, care este vița. Făcând astfel, vom împlini unicul nostru scop: acela de a aduce roade. Literalmente, restul muncii din vie este făcută de către viticultor. Acesta este Dumnezeu. Nu eu. Nu tu. Datoria noastră este aceea de a-I permite Lui să lucreze prin noi, rămânând conectați la viță. Meditează astăzi la cine ești și la ceea ce ești chemat să faci. Să te agăți. Să te conectezi. Să ții strâns. Să rămâi. Atâta tot, nimic mai mult.

Ioan 15, Ioan 16

MIERCURI

Isus a avut o ultimă cerere. El știa ce-L aștepta în ziua următoare, însă, ultima Sa rugăciune nu a fost pentru El Însuși, ci pentru tine. Pentru noi toți. Isus S-a rugat pentru ucenicii Săi. Rugăciunea lui Isus este o minunată întrezărire a voii lui Dumnezeu pentru noi. Săptămâna aceasta, fii un răspuns al rugăciunii lui Isus. Parcurge verset cu verset rugăciunea Sa, pentru a vedea cum. În acest sfârșit de săptămână, când Biserica, la nivel global, se unește pentru a sărbători învierea Lui, să găsim moduri în care să fim una cu Dumnezeu și una în relațiile cu ceilalți. Fă din rugăciunea lui Isus, rugăciunea ta, ca lumea să vadă slava Sa și să ajungă să-L cunoască prin unitatea noastră și dragostea lui Dumnezeu.

Ioan 17, Ioan 18

JOI

Pune-te în locul primilor ucenici ai lui Hristos ce au fost prezenți la moartea Sa. Inima ți-ar fi frântă. Mintea ți-ar lua-o razna. Acest lucru nu reprezintă ceea ce ar fi trebuit să se întâmple cu Regele iudeilor. El ar fi trebuit să fie Acela care să rezolve toate lucrurile. Să vindece pe cei răniți. Să restaureze pe cei pierduți. Dar acum, totul pare a fi pierdut. Totul s-a sfârșit. Nimic nu este așa cum ar trebui. Petrece astăzi, puțin timp, încercând să trăiești acea perioadă de timp dintre crucificare și descoperirea mormântului gol. Acele momente de după dispariția oricărei speranțe. Înainte de venirea harului. Folosește acel sentiment pentru a-ți alimenta rugăciunea pentru cineva care știi că are acele trăiri zilnic. Cere-I lui Dumnezeu să-ți arate cum să ajungi la acea persoană și să o inviți să petreacă Paștele cu tine în acest sfârșit de săptămână.

Ioan 19, Ioan 20, Ioan 21

VINERI

Pavel a scris în capitolul 3 al Epistolei către Filipeni „Doresc să‑L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să devin ca El în moartea Lui”. Cu toate că pare de neînchipuit să vrei să treci prin acea experiență oribilă, minunea ce o oferă această poveste este faptul că noi putem cu adevărat să-L cunoaștem pe Hristos. Când vedem pacea, bucuria, seninătatea și harul strălucind prin toată violența, putem vedea frumusețea a ceea ce înseamnă să devii asemenea Lui în moartea Sa. Cât de simplă a fost viața Sa pentru că S-a încrezut în totalitate în Dumnezeu. Nu a avut nici o grijă pământească, cu excepția unei mame, pe care a încredințat-o prietenului Său cel mai bun. Singura Lui posesie a fost o cămașă care a căzut la sorți unui soldat. Acea simplitate. Acea claritate în priorități. Acea dedicare pentru a împlini planul lui Dumnezeu. Acea încredere totală în Tatăl Său. Toate acestea reprezintă lucruri după care ar trebui să tânjim.

Luca 22, Luca 23, Luca 24

SÂMBĂTĂ

Femeia a spart vasul și a turnat tot parfumul. A cheltuit cu generozitate tot ce era de valoare pentru ea. Faptul că a spart vasul a eliminat orice posibilitate de a păstra ceva pentru propriul folos, atunci sau mai târziu. I-a dăruit tot ce a avut – trecut, prezent și viitor. Isus a spus că dragostea ei remarcabilă va fi amintită pentru totdeauna. Apoi, la ultima cină, aceleași cuvinte au apărut din nou. El Și-a frânt trupul și Și-a vărsat sângele pentru noi. De această dată, când citești ceea ce a spus Isus: „Faceți aceasta în amintirea Mea”, nu te gândi doar la pâine și vin. Privește acest act ca pe un lucru la care suntem cu toții chemați. El ne îndeamnă să facem asemenea Lui: să ne frângem și să ne vărsăm. Dedică-te complet. Nu ține nimic pentru tine. Renunță complet la control. Aceasta ar comemora cu adevărat ceea ce Isus a făcut. Nu doar păstra un ritual, ci fă să fie ceva memorabil. Ce ar trebui „frânt și vărsat” în viața ta?

Marcu 14, Marcu 15, Marcu 16

DUMINICĂ

În această zi minunată vom petrece ceva timp meditând la cruce, la mormântul gol și la tot ceea ce am primit prin acestea. Dar, să medităm și la însărcinarea de a „merge și face ucenici…”. Evanghelia pură pe care Hristos a transmis-o ucenicilor Lui a fost vestea bună a harului care să fie transmisă mai departe, nu doar primită. Isus Și-a lăsat ucenicii echipați pentru a face alți ucenici, pentru a aduce rod. Putem spune că chiar a funcționat, deoarece, ucenicii acestora au făcut și ei ucenici la rândul lor. Și astfel Evanghelia a fost transmisă timp de două mii de ani. Dar probabil în fiecare generație, în mod sigur și în a noastră, uneori Evanghelia pe care o vestim se transformă în ceva fără putere. În loc de a aduce cu adevărat rod, cultivăm struguri fără sămânță.Pe măsură ce petrecem timp adorându-L și mulțumindu-I lui Dumnezeu astăzi pentru harul pe care l-am primit, să ne rugăm pentru a fi mai provocați ca oricând să transmitem acel har și să putem practica Marea Trimitere.

Matei 26, Matei 27, Matei 28

ЗДЕСЬ ВЫ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТЬ ЭТУ СТАТЬЮ:
https://my.bible.com/ro/reading-plans/137-the-story-of-easter

Cum ai petrece ultima săptămână a vieții tale, știind că este ultima?