Coronavirus, Mișcarea de tineret și Evanghelizare

Coronavirus  este un subiect fierbinte în rândul tinerilor. Mulți se tem. Majoritatea nu au fost niciodată expuse la ideea unui virus care se răspândește și ucide în afara lumii de filme și jocuri video de apocalipsă.

Însă Coronavirus este real și periculos. Deși nu a omorât la fel de mult ca epidemia de gripă H1N1, mulți epidemiologi sunt de acord că, mai devreme sau mai târziu, un virus gripal măturat ar putea ucide sute de milioane de oameni.

În 1918, gripa spaniolă a ucis între 50-100 de milioane de oameni în întreaga lume. Cu populația de astăzi, literalmente este de 6 ori mai mare, dacă o eroare de gripă similară s-ar răspândi la nivel mondial astăzi, ar putea ucide sute de milioane de oameni. Întrebarea cu ce apare cu fiecare nou focar, precum ar fi epidemia Coronavirus , este: „Ar putea fi acesta cel mai mare?”

Pentru liderii de tineret trebuie să predicăm, așa cum spunea un teolog,  „cu o Biblie într-o mână și un ziar în cealaltă. Trebuie să ne legăm de evenimentele curente cu adevărul atemporal al Scripturii pentru a-i ajuta pe tinerii noștri să aibă o viziune biblică asupra lumii.

Deoarece tinerii vorbesc despre moarte acum mai mult ca niciodată din cauza a ceea ce este apare la știri (precum: focarul Coronavirus sau moartea prematură a lui Kobe Bryant, etc.) este o conversație importantă pe care trebuie să o avem cu tinerii noștri imediat.

Ce spune Biblia despre moarte și care este perspectiva noastră despre ea? Evrei 2:14, 15 ne oferă o perspectivă sănătoasă:

„Deoarece copiii lui Dumnezeu sunt ființe umane – făcute din carne și sânge – Fiul a devenit și carne și sânge. Căci numai ca ființă umană ar putea muri și numai prin moarte a putut rupe puterea diavolului, care a avut puterea morții.  Numai astfel el a putut elibera pe toți cei care și-au trăit viața ca sclavi de frica de a muri. ”

Evrei 2: 14,15

Acest pasaj ne oferă trei adevăruri cheie care pot deveni puncte de discuție pentru următoarea noastră întâlnire de tineret:

1. Isus a devenit unul dintre noi

„Deoarece copiii lui Dumnezeu sunt ființe umane – făcute din carne și sânge – Fiul a devenit și carne și sânge.”

Evrei 2:14

Acest lucru este semnificativ, deoarece tinerii noștri trebuie să știe, în mijlocul tuturor temerilor și pericolelor din această lume, că avem un Dumnezeu care empatizează. A devenit unul dintre noi și înțelege pericolele de tot felul cu care ne confruntăm.

2. Isus a murit pentru a rupe puterea morții și a Diavolului

„Căci numai ca ființă umană ar putea muri, și numai prin moarte a putut rupe puterea diavolului, care a avut  puterea morții”.

Evrei 2:14

Ca un om Isus ar putea să moară pentru alți oameni. Ca Dumnezeu, plata pentru păcat a fost infinită. Isus a murit ca un sacrificiu uman pentru toate păcatele omenirii. Când a murit, El a distrus moartea și l-a defăimat pe Diavol.

Moartea și-a pierdut mușcătura și Satana și-a pierdut dinții. Isus a luat moartea asupra sa, pentru ca toată omenirea să poată trăi pentru totdeauna cu El. Toate acestea sunt calificate dacă aleg sau nu să-și pună credința în Isus sau nu.

3. Isus ne-a eliberat de frica morții

„Numai astfel el a putut elibera pe toți cei care și-au trăit viața ca sclavi de frica de a muri.”

Evrei 2:15

Pentru că moartea a fost cucerită, cei care ne-am pus credința în Isus nu trebuie să se teamă de moarte. Când murim, zburăm… în prezența lui Dumnezeu. După cum ne amintește 2 Corinteni 5: 8:  „a fi absent din trup înseamnă a fi prezent cu Domnul.” KJV

Când un credincios moare, este imediat escortat în prezența lui Isus. Aceasta este mutarea noastră finală și cea mai bună. Moartea declanșează o petrecere cerească și suntem oaspete de onoare. Deci credincioșii nu trebuie să se teamă de moarte.

Necredincioșii ar trebui să se teamă totuși… și ar trebui să ne temem pentru și noi pentru ei. Cei care mor fără Hristos petrec o eternitate în iad. Conform 2 Tesaloniceni 1: 8,9:

„El va pedepsi pe cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu se supun Evangheliei Domnului nostru Isus.  Vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și vor fi scoși din prezența Domnului și din slava puterii sale.”

2 Tesaloniceni 1:8-9

Creștinii nu trebuie să se teamă de moarte, dar trebuie să ne temem de ceea ce moartea în iad va face tuturor celor care nu și-au pus încă credința în Isus. Iadul ar trebui să aprindă un foc sub noi și adolescenții noștri atunci când vine vorba de evanghelizare.

ACEST ARTICOL A APĂRUT INIȚIAL AICI:
https://gregstier.dare2share.org/the-coronavirus-youth-ministry-and-evangelism

Coronavirus, Mișcarea de tineret și Evanghelizare