Crăciunul – Fii credincios în lucrurile mici!

Lui Dumnezeu îi place să acționeze diferit de perspectiva lumii. Nu onorează oamenii din aceleași motive pentru care lumea îi onorează. El apreciază mai mult credincioșia decât faima și smerenia decât puterea. În noaptea în care a avut loc cea mai mare minune a Sa, în loc să o dezvăluie mai întâi regilor sau conducătorilor lumii, Dumnezeu a trimis un înger să dea vestea cea mare unor simpli păstori de oi. În cartea Luca la capitolul 2:8 scrie că păstorii „locuiau pe câmp și stăteau de pază noaptea lângă turma lor.”. Este de remarcat faptul că acești bărbați erau muncitori devotați, care trăiau lângă oile lor și se îngrijeau bine de lucrurile care le-au fost încredințate. Ciobanii aveau un statut social inferior, dar erau oameni credincioși, iar Dumnezeu i-a ales să fie primii destinatari ai celor mai mari vești din istorie. Apoi, au fost primii care l-au întâlni pe Fiul lui Dumnezeu în persoană!

Dacă astăzi te simți neimportant sau ignorat, nu înceta să investești în ceea ce Dumnezeu ți-a încredințat. Chiar dacă simți că sarcina ta este mică, dă tot ce ai. Nu fi descurajat! Dumnezeu caută oameni care vor fi credincioși cu puțin, astfel încât El să le poată încredința mai mult. Orice ai fost desemnat să faci astăzi, fă-o cu toată puterea ta. Dumnezeu vede implicarea ta și îi răsplătește pe cei care își îndeplinesc cu credință sarcina ce le-a fost pusă în față.

În acea regiune existau niște păstori care stăteau cu oile pe câmp și le păzeau în timpul nopții. 9Atunci un înger al lui Iahve a apărut înaintea lor, iar gloria lui a produs o lumină de mare intensitate. Păstorii s-au speriat foarte rău.

Luca 2:8-9

Fă cu toată forța ta tot ce poate mâna ta să facă; pentru că în locuința morților unde vei merge și tu, nu există nici lucrare, nici analiza atentă a lucrurilor, nici cunoaștere și nici înțelepciune!

Oratorul 9:10

Sursa: https://my.bible.com/ro/reading-plans/13463-advent-the-journey-to-christmas

Crăciunul – Fii credincios în lucrurile mici!