VIDEO: 5 idei pentru un studiu biblic online minunat

Datorită internetului avem posibilitatea să fim mai aproape unii de alții și să avem un studiu biblic online. Chiar dacă în ultima perioadă am început să fim prezenți mai mult online asta nu înseamnă că nu putem avea un studiu biblic minunat. După luni întregi de studii online, iată 5 idei minunate pe care studenții și liderii IFES din întreaga lume le folosesc pentru a face studiul biblic online mai interesant!

1. Reflectați asupra pasajului cu muzică de fundal

Începeţi o întâlnire online cu prietenii. Deconectaţi-vă cu toţii camerele web şi închideţi-vă ochii. Dacă vă simţiți mai confortabil şi vă este mai uşor să vă concentrați, puteți chiar să stați aşezați jos pe podea. Alegeţi pe cineva din grupul vostru să pornească muzică de închinare pe fundal în timp ce alt cineva citeşte pasajul din scriptură. În linişte şi cu ochii închişi refletaţi asupra Cuvântului, iar la final, conectaţi-vă toţi împreună şi discutaţi asupra pasajului.

Aici găsiți o sugestie: muzică de fundal, biblia online.

2. Utilizați un document comun pentru a scrie notițe în timpul studiului biblic

Utilizați un document comun pentru a scrie notițe în timpul studiului biblic online. Oferiți acces la document tuturor din grup și încurajați fiecare participant să scrie notițele (întrebările) în timp ce alții vorbesc. Acest lucru va ajuta toată lumea să se concentreze și va lăse notițe la care să faceți referire mai târziu.

Aici găsiți o sugestie: Google Docs.

3. Mișcați-vă

Mișcați-vă! Nu stați așezați doar pe scaun și nu vă simțiți obligați să priviți ecranul în permanență. Ridicați-vă în picioare, interaționa-ți unii cu alții, mișcați-vă, lasă-ți ochii să rătăcească. Găsiți o ocupație pentru mâinile voastre, cum ar fi tricotarea unui pulover sau să desenați ceva. Simțiți-vă liberi de ecrane.

4. Nu vă grăbiți să începeți la începutul întâlnirii

Oferiți timp necesar fiecărui participant să se conecteze. Este ușor să începeți imediat, însă ar fi minunat ca fiecare dintre voi să vă simțiți confortabil înainte de a începe. Ca grup, luați un moment de reculegere pentru a focaliza gândurile tuturor înainte de a începe. Oboseala față de ecran este reală, așa că acordați fiecărui participant timpul necesar, începeți încet.

5. Adaptați-vă mediului online

Fiți realiști la faptul că este o întâlnire online. Întâlnirea voastră online nu trebuie să dureze prea mult timp, precum v-ați vedea în persoană unii cu alții. Încercați să vă limitați timpul până la o oră și jumătate cel mult și nu vă simțiți rău dacă nu v-ați încadrat în timp. De asemenea, luați în considerare importanța grupurilor mici în cadrul studiul biblic. Posibil să descoperiți că vă este mai ușor să vorbiți în grupuri mici decât toți împreună.

Concluzie

A face un studiu biblic online poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate, puteți face ca studiul biblic online să devină minunat! Folosiți aceste idei pentru a începe, dar nu vă fie teamă să vă gândiți la propriile noi modalități și idei pentru studiul biblic online!

VIDEO: 5 idei pentru un studiu biblic online minunat
Etichetat pe: