Sfaturi: Cum îți protejezi ochii în era digitală?

Această campanie are ca scop, informarea tinerilor studenţi despre pericolul la care se expun în timpul utilizării gadgeturilor şi care sunt soluţiile pentru prevenire acestor pericole. Vă prezentăm mai jos câtva sfaturi utile:

Exerciții pentru ochi

Exercițiile sunt recomandate în momentul când simți următoarele simptome: oboseală la nivelul ochilor, vedere încețoșată, dureri de cap, sensibilitate crescută la lumina sau pur și simplu simți pleoapele extrem de grele.

Consumul suficient de apă

Probabil că ai mai auzit deja că apa îți oferă multe benificii, precum: energie, tonus muscular, întărește sistemul imunitar. La fel apa îți curăță ochii și le oferă strălucire.

Soluția de curățare

Dacă ai aceste simptome precum: ochi roşii, lăcrimoşi, vedere înceţoşată, etc. Toate aceste probleme oftalmologice au rezolvare. Însă e important să alegi metoda de tratament potrivită. Cel mai sigur este să vizitezi medicul.

Alte sfaturi importante:

  • constrolul oftalmologic regulat;
  • menținerea calității aerului;
  • utilizarea ochelarilor de protecție;
  • pauze de relaxare pentru ochi;
  • clipitul frecvent;
  • iluminarea corectă a încăperii;
  • exercițiile pentru ochi.

Unde te poți adresa?

Îți recomandăm să te adresezi unui medic oftalmolog — medicul specializat în diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor la ochi și a organelor de vedere.

Serviciu gratuit de programare la doctor online docdoc.md sau prin apel la 022 600 903.

Cea mai bună adresare este cea la medicul de familie, care poate să te ajute cu o programare la doctorii specializați, pentru a trece un control mai vast.

Programează-te online la medicul tău de familie sia.amp.md.

Sfaturi: Cum îți protejezi ochii în era digitală?
Etichetat pe: